Kotimainen kaura on lähiruokaa parhaimmillaan!kauraa_suomesta

Kaura on suomalainen superfood, joka tekee kokonaisvaltaisesti hyvää.

Kotimainen kaura on tärkeä osa terveellistä ja monipuolista ruokavaliota. Kaura on proteiinirikas viljalaji, joka sisältää runsaasti kuituja, hyviä rasvoja ja hiilihydraatteja juuri sopivassa suhteessa.

Kauran sisältämä vesiliukoinen ravintokuitu, beetaglukaani, on tutkitusti todettu alentavan kolesterolia. Beetaglukaani on pitkäketjuinen hiilihydraatti, joka muodostaa suolistossa veden kanssa geelin. Se estää ruoassa olevaa kolesterolia imeytymästä elimistöön. Kuidun mukana tulevat suoja-aineet, kuten vitamiinit, kivennäisaineet ja antioksidantit tukevat suoliston ja koko kehon hyvinvointia. Kauran kuidut lisäävät kylläisyyttä ja edesauttavat vatsan toimintaa. Kaura on vatsalle erityisen hellä vilja.

Kaurasta energiaa koko päiväksi!

Kaura on todellinen voimavilja – täynnä hyvää energiaa, kuituja ja rasvoja. Kaura hellii niin vatsaa kuin sydäntä. Kaura sopii leivontaan ja ruoanlaittoon. Terveelliset kauratuotteet kulkevat mukana arjessa ja juhlassa, antaen mukavan kylläisyyden tunteen ja energiaa päivään. Ja mikä parasta, kaura maistuu erinomaisen hyvältä!

Euroopan terveysviranomaiset todenneet kauran superterveelliseksi

Euroopan ruokaturvallisuusvirasto EFSA on puoltanut kauralle kolmea terveysvaikutusta,
jotka liittyvät veren kolesterolipitoisuuteen, veren glukoositasapainon hallintaan ja suoliston hyvinvointiin.

Myllärin gluteeniton kaura on terveellinen ja maukasKotimainen kaura maistuu kaikille. vaihtoehto

Myllärin uudet gluteenittomat kauratuotteet ovat suomalainen valinta terveellisyyden sekä maun puolesta. Runsaskuituiset, monikäyttöiset puhdaskauratuotteet sopivat niin ruoanlaittoon kuin leivontaankin.

Puhdaskaura Myllärin gluteenittomiin kauratuotteisiin viljellään lähellä myllyä. Kaikki puhdaskaura tulee sopimusviljelijöiltä. Myllärin gluteenittomat puhdaskauratuotteet valmistetaan Helsingin Myllyn Vaasan tehtaalla. Lähellä tuotettu puhdaskaura jalostetaan ympäristöystävällisesti, ilman fossiilisia polttoaineita.

Puhdaskaura sopii keliaakikoille, mutta on yhä useamman valinta gluteenittoman ruokavalion tuoman hyvän olon vuoksi.

Tutustu gluteenittomiin kauratuotteisiimme!

Resepteillämme kauran äärelle

Monipuolinen ja alati kasvava reseptivalikoimamme on hyvä paikka hakea inspiraatiota kauran käyttöön. Hae ideoita aamupalaan, leivontaan, suolaisiin syötäviin ja välipaloihin. Kotimaisesta kaurasta kaikki!

Tutustu resepteihimme!