Puurohiutaleet varastavat shown – trendikkäät viljaruoat saapuvat Suomeen

Puuro ei ole enää vain aamupala, vaan siitä on tulossa trendikästä ruokaa. Hiutaleisiin perustuvat ruokalajit kiinnostavat maailmalla, ja nyt Myllärin Luomu esittelee uuden innostavan tavan valmistaa ruokaa puurohiutaleista.

Puurosta voi tehdä paitsi aamiaista, myös lounaan, jälkiruoan tai kokonaisen päivällisen. Puurohiutaleisiin perustuvat uudenlaiset ruokalajit ovat on vastaus useisiin tämän hetken kuluttajan ruokatoiveisiin: hiutaleita pidetään terveellisenä, ravinteikkaana ja ekologisena ruokana. Niinpä ei ole ihme, että puuroon perustuvat ruoat ovat aloittaneet nousunsa ravintoloiden ruokalistoille. Seuraavaksi valloitetaan myös suomalaisten kotien illallispöydät.

– Myllärin Luomu on kehittänyt keittiömestari Tomi Björckin kanssa monia erilaisia ja kiinnostavia reseptejä, joissa hiutaleet nostetaan aliarvioidusta asemastaan parrasvaloihin. Harmaasta hiirulaisesta tulee shown tähti maustamisen ja raikkaan uuden ajattelun ansiosta. Välipala, jälkiruoka, lisäke tai pääruoka, raaka-ainekumppanit ja makuyhdistelmät ratkaisevat, kuvailee markkinointijohtaja Riitta Salenius-Mela.

Saako olla parmesanpuuroa fenkoli-tillisalaatilla?

Myllärin Luomu yhdisti voimansa innovatiivisista keittiöistä tutun nimen kanssa luodakseen kuluttajalle kokeiluun innostavia reseptejä. Parmesanpuuro ja balilainen unelmapuuro edustavat uutta ajattelua parhaimmillaan.

– Puuro on hyvä raaka-aine, jota minulla on aina kotona. Niinpä kerran, kun unohdin risottoriisin kauppaan, kehittelin kotona puurosta kalalle risotto-tyyppisen lisäkkeen. Sen jälkeen olen tehnyt vaikka minkälaisia innostavia kokeiluja. Esimerkiksi kookoskermaan tehtyjä puuroja meillä syödään kotona joka viikko, kertoo Myllärin Luomun reseptejä kehittänyt Tomi Björck.

Viime vuoden aikana muutkin keittiömestarit ovat inspiroituneet hiutaleista, ja maailmalle on jo perustettu ravintoloita, joiden ruokalista perustuu yksinomaan puurolle. Esimerkiksi Kööpenhaminan Grød Grød ja New Yorkin Oat Meals ovat ottaneet jo kiinni ilmiöstä, jota näppärimmät ovat ehtineet kutsua Oat Cuisineksi.

Aidot raaka-aineet takaavat maun

Täysjyvävilja kuuluu edelleen suomalaisten ruokavalioon, ja karppausbuumi on kääntynyt hiljalleen puheeksi sokerin ja valkoisten jauhojen vähentämisestä. Terveellisistä täysjyväviljoista nousevat esiin yhä useammin kaura ja ruis, ja uudesta tulemisesta nauttiva perinteinen suomalainen ohra. Kotimaisella täysjyväviljalla on etulyöntiasema silloinkin, kun kauempaa tuotu superruoan maineessa oleva vilja tai viljankorvike näyttäytyy trendikkäänä.

– Kuluttajat arvostavat edelleen puhtaita ja aitoja raaka-aineita. Samalla erilaisten ruokakohujen keskellä on yhä tärkeämpää tietää, mistä ruoka tulee ja miten se on tuotettu. Puhtaat ja aidot raaka-aineemme takaavat herkullisen lopputuloksen, ja luomu tuotantotapana on siihen päälle vielä plussaa. Uusin tulokkaamme hiutaleperheeseen on Myllärin Luomu 7-viljan hiutale, Salenius-Mela kertoo.

Myllärin Luomu 7-viljan hiutale on kevään hiutaleuutuus, joka on kaupoissa huhtikuussa. Uutuus on runsaskuituinen (13%) ja sopii monipuolisesti ruoanlaittoon, leivontaan ja tietysti puuroihin. Se sisältää kauraa, ohraa, ruista, vehnää, pellavansiemeniä, hirssiä ja tattaria. Muut hiutaleperheen jäsenet ovat:

Myllärin Luomu Kaurahiutale
Myllärin Luomu Pikakaurahiutale
Myllärin Luomu Kuituinen Kaurahiutale
Myllärin Luomu Ohrahiutale
Myllärin Luomu 4-viljan hiutale
Myllärin Luomu Ruishiutale
Myllärin Luomu Kauralese

Puuro on POP

Myllärin Luomun uudet ja jännittävät puuroreseptit löytyvät sivulta www.myllarin.fi Samasta osoitteesta löytyy myös Tomi Björckin kokkausvideoita ja vinkkejä puurohiutaleiden käyttöön ruoanlaitossa.

Myllärin Luomun Puuro on POP -reseptejä:

Ruokaisa Parmesanpuuro, rapeaa siikaa, fenkoli-tillisalaattia
Hedelmäinen Kookoskerma-Ohrapuuro

Lisätiedot

Helsingin Myllyn markkinointijohtaja Riitta Salenius-Mela, 0405009841
riitta.salenius-mela(at)helsinginmylly.fi
www.helsinginmylly.fi

Helsingin Mylly Oy on vuonna 1934 perustettu perheyritys, joka valmistaa sekä tavanomaisesta että luomuviljasta laadukkaita viljatuotteita kotitalouksien ja leipomoiden käyttöön. Yritys on erikoistunut luomuviljatuotteisiin ja on yksi Euroopan suurimmista luomukaurahiutaleiden valmistajista. Helsingin Mylly työllistää 60 henkeä, ja sen liikevaihto on noin 25 miljoonaa euroa. Helsingin Myllyn tuotantolaitokset sijaitsevat Järvenpäässä, Vaasassa ja Balti Veski AS -nimisenä Virossa.