Myllärin kotimaiset gluteenittomat myslit – terveellistä suomalaista kauraa ja raikkaita makuja

 

Myllärin gluteenittomat uutuusmyslit valmistetaan Vaasassa suomalaisesta gluteenittomasta puhdaskaurasta. Runsaasti siemeniä sisältävässä Kauramyslissä makua antavat raikas papaija ja tattarihiutaleet. Tropical Myslissä yhdistyvät sulavasti suomalainen kaura ja eksoottiset hedelmät.

– Myllärin uutuusmyslit tulevat Helsingin Myllyn Vaasan tehtaalta, jonka uusi kauralinja mahdollistaa gluteenittomien tuotteiden valmistuksen. Lähellä kasvanut, gluteeniton puhdaskaura jalostetaan ympäristöystävällisesti, 100 % ilman fossiilisia polttoaineita, kertoo Helsingin Myllyn tuotepäällikkö Laura Matilainen myslien tiestä Pohjanmaan pelloilta aamupalapöytiin.

– Tuotteisiimme luotetaan, niiden puhtaita ja aitoja makuja arvostetaan. Tuotemerkkinä Myllärin on suomalaisten kuluttajien mukaan turvallinen, puhdas, varma valinta, Matilainen avaa kesällä tehdyn bränditutkimuksen tuloksia.

 

Piristystä aamu- ja välipaloihin, vaihtelua leivontaan – myös vegaaneille

 

Gluteenitonta ruokavaliota noudattavan kotikeittiössä on hyödyllistä, että tuotteet taipuvat moniin eri tarkoituksiin. Aamu- ja välipalapöydästä tuttu mysli sopii esimerkiksi monenlaiseen leivontaan.

– Gluteeniton Kauramysli antaa rapean, pikantin maun marja- ja omenapiirakoihin. Tropical Mysli maistuu jälkiruokana jäätelön tai rahkan kera. Gluteenittomat myslipatukatkin on helppo valmistaa itse. Niitä voi ottaa mukaan evääksi töihin, kouluun ja harrastuksiin tai tarjoilla kahvipöydässä, Matilainen luettelee mahdollisia käyttötapoja.

– Uusista mysleistä saa kaivattua vaihtelua gluteenittomaan suolaiseen leivontaan. Suussa sulavat sämpylät syntyvät, kun taikinaan lisätään Myllärin Gluteenitonta Kauramysliä.

 

Myllärin Gluteeniton Kauramysli on maukas ja monikäyttöinen siemenmysli. Proteiinia ja hyviä rasvoja sisältävät auringonkukan- ja kurpitsansiemenet sekä raikas papaija ja rapeat tattarihiutaleet yhdistettynä maan parhaisiin kaurahiutaleisiin takaavat loistavan makuyhdistelmän. Gluteeniton Kauramysli sisältää runsaasti kuitua (8,6 %) ja on hyvä proteiinin lähde.

Myllärin Gluteenittomassa Tropical Myslissä on nyt uusi koostumus ja pakkaus. Tropical Myslissä yhdistyvät terveellinen, suomalainen kaura sekä eksoottiset, tropiikin hedelmät, kuten banaani, ananas sekä paahdettu kookos. Myllärin Tropical Mysli on runsaskuituinen (6,9 %) eikä se ei sisällä lainkaan pähkinää.

 

tropical mysli ja kauramysli

 

 

Myllärin Gluteeniton Tropical Mysli 350 g

Ainesosat: Gluteeniton täysjyväkaurahiutale, rusina, maissihiutale (maissi, suola), banaani (banaani, kookosöljy, sokeri, hunaja, aromi), paahdettu kookoslastu (kookos, sokeri, suola), ananas (sokeri, ananas, säilöntäaine: rikkidioksidi E220), ja tattarihiutale (maissi, tattari, sokeri, tärkkelyssiirappi, suola).

Kuluttajahintasuositus n.3,34 €/pussi, 9,56 €/kg

 

Myllärin Gluteeniton Kauramysli 350 g
Ainesosat: Gluteeniton täysjyväkaurahiutale, auringonkukansiemen, papaija (papaija, sokeri, säilöntäaine: rikkidioksidi E220), kurpitsansiemen ja tattarihiutale (maissi, tattari, sokeri, tärkkelyssiirappi, suola).

Kuluttajahintasuositus n.3,34 €/pussi, 9,56 €/kg

 

Kaikki Myllärin Gluteenittomat Kauratuotteet valmistetaan suomalaisesta, lähellä kasvaneesta puhdaskaurasta ja ne ovat koko perheen kukkarolle sopivia.

Reseptiikka ja lisätietoja Myllärin gluteenittomista tuotteista löytyy osoitteesta myllarin.fi.

 

Lisätietoja:
Laura Matilainen
Tuotepäällikkö
Helsingin Mylly Oy
+358 44 530 9444
laura.matilainen@helsinginmylly.fi

 

Reseptit

 

MYLLÄRIN RAPEAT MYSLISÄMPYLÄT

6 dl vettä
22 g kuivahiivaa
6 dl Myllärin Gluteenittomia Isoja Kaurahiutaleita
2 dl Myllärin Gluteenitonta Kauramysliä
1 rkl psylliumia
2 tl suolaa
1 rkl siirappia
0,5 dl oliiviöljyä
3,5 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta

Koristeluun: Myllärin Gluteenitonta Kauralesettä

 

Liuota kuivahiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää kaurahiutaleet sekä psyllium ja anna turvota 10 minuuttia. Lisää sekaan suola, hunaja sekä öljy ja sekoita. Lisää jauhot seokseen pikkuhiljaa sekoittaen. Käytä sekoittamiseen sähkövatkainta taikinakoukuilla.

Pyöritä taikinasta tanko ja leikkaa palasiksi. Kasta sämpylöiden leikattu pinta kauraleseessä. Anna sämpylöiden kohota 30 minuuttia liinan alla lämpimässä paikassa. Paista kohonneita sämpylöitä 225-asteisessa uunissa 10–15 minuutin ajan.

 

 

MYLLÄRIN KAURAISET MYSLIPATUKAT

100 g voita
1 1/2 dl intiaanisokeria
1/2 dl vaaleaa siirappia tai ruokosokerisiirappia
2 dl Myllärin Gluteenittomia Isoja Kaurahiutaleita
2 dl Myllärin Gluteenitonta Tropical Mysliä
1 tl vaniljasokeria

 

Sulata voi kattilassa ja lisää joukkoon intiaanisokeri ja vaalea siirappi. Kuumenna. Nosta kattila pois liedeltä ja lisää joukkoon muut ainekset. Sekoita tasaiseksi. Taputtele seos leivinpaperilla vuorattuun reunalliseen lasivuokaan tasaiseksi levyksi. Laita levy jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi tai yön yli. Leikkaa patukoiksi tai annospaloiksi ja nauti.

 

 

Helsingin Mylly Oy on suomalainen perheyritys, joka kehittää, valmistaa ja markkinoi erilaisia viljatuotteita niin kuluttajille, suurkeittiöille kuin teollisuudelle. Yritys on Suomen suurin kotimaisen luomuviljan jalostaja, merkittävä viljatuotteiden viejä. Helsingin Myllyn tuotantolaitokset ovat Järvenpäässä, Vaasassa ja Närpiössä. Tunnetuimpia tuotemerkkejämme ovat Myllärin, SUN ja Mylly-Matti.