Myllärin Luomu Riisipiirakka – pakastealtaista Tähtituote-finaaliin

Ensimmäinen valtakunnallinen luomupiirakka Myllärin Luomu Riisipiirakka on valittu vuoden 2012 Tähtituote-kilpailun finaaliin. Lokakuussa 2011 markkinoille tuotu luomupiirakka on jo valloittanut monet kuluttajat herkullisella maullaan ja rapsakalla kuorella. Omaa suosikkia vuoden 2012 Tähtituotteeksi voi äänestää sivulla www.etl.fi/tahtituote.

Myllärin Luomu Riisipiirakka on karjalaisia perinteitä vaaliva luomuriisipiirakka, jossa on ohueksi kaulittu, vahvasti rukiinen kuori ja mehevä ohralla rikastettu riisipuurotäyte. Myllärin Riisipiirakka on ammattitaidolla rapeakuoriseksi paistettu kypsä piiras, joka myydään pakasteena.

Tähtituote 2012-asiantuntijaraadin valitsemat finalistit seulottiin 50 tuotteen joukosta arvioiden innovaatiota, kaupallisia menestysnäkymiä sekä tietenkin makua sekä aistittavaa laatua. Raadin arviossa Myllärin Luomu Riisipiirakkaa kiitettiin muun muassa siitä, että se on ajanmukainen variaatio tutusta tuotteesta ja suomalaista ruokaperinnettä laadukkaasti toteutettuna. Tuotetta luonnehdittiin huippulaadukkaaksi sekä täydellisen rapsakaksi, rukiiseksi ja maukkaaksi. Myös runsaskuituisuus ja vegaanien ruokavalioon sopivuus nostettiin valintaperusteiksi.

– Olemme erittäin ylpeitä saavuttamastamme finaalipaikasta. Halusimme tehdä herkullisen luomupiirakan, joka tuntuu ja maistuu, kuten aidon riisipiirakan kuuluukin. Siksi käytämme piirakan valmistukseen laadukkaita luonnonmukaisia raaka-aineita. Suussa sulavan maun takaa täytteenä oleva, mehevä luomutäysjyväohralla rikastettu riisipuuro sekä rukiinen, ohut ja rapea kuori. Piirakka on sellaisenaan valmis syötäväksi lyhyen lämmityksen jälkeen, 3 min mikrossa tai 10 min uunissa. Raadin sanat todistavat, että olemme onnistuneet tavoitteessamme, iloitsee Helsingin Myllyn markkinointijohtajaRiitta Salenius-Mela.

Kiitosta aidosta mausta ja erottuvasta pakkauksesta

Kuluttajat ja raati ovat kiitelleet piirakoiden aitoa makua.

– Parasta kuluttajapalautetta olemme saaneet vegaaneilta, jotka ovat ottaneet tuotteen omakseen: meitä on kiitetty siitä, että emme ole lisänneet tuotteeseen mitään maidon ainesosia, jolloin vegaaneillekin on vihdoin tarjolla valmis riisipiirakka. Lisäksi vegaanit – kuten muutkin kuluttajat – ovat antaneet positiivista palautetta rapeasta kuoresta ja aidosta riisipiirakan mausta, kertoo Salenius-Mela.

Myös pakkaus on saanut positiivista palautetta sekä kokonsa että erottuvuutensa johdosta.

Vihreä, raikkaan värinen pussi erottuu loistavasti kaupan pakastealtaassa ja pakkauskoko on sopiva myös pienille perheille ja sinkkutalouksille: riisipiirakkapussissa on kuusi piirakkaa.

Mylläri Luomu Riisipiirakka -pussissa on kuusi kypsäksi ja rapeaksi paistettua pakastettua piirakkaa. Ne voi lämmittää tarjoiluvalmiiksi uunissa 10 minuutissa tai mikroaaltouunissa 3 minuutissa.

Tuotetiedot

Myllärin Luomu Riisipiirakka on tehty aitoja karjalaisia perinteitä vaalien. Ohueksi kaulittu kuori on runsaskuituinen ja vahvasti rukiinen: jauhoista on 78 % ruista. Laadukkaista luonnonmukaisista raaka-aineista valmistetun piirakan täytteenä on mehevä luomutäysjyväohralla rikastettu riisipuuro. Pakasteesta myytävässä pussissa on kuusi kypsäksi paistettua riisipiirakkaa. Tuotteella on EU:n luomutunnus.

Lisätiedot

Helsingin Myllyn markkinointijohtaja Riitta Salenius-Mela, 0405009841
riitta.salenius-mela(at)helsinginmylly.fi

Asiantuntijaraati Vuoden tähtituote 2012:

  • bloggaaja/valokuvaaja Jenni Häyrinen (Liemessä-blogi)
  • viestintäyrittäjä Taina Luova (Ravitsemusterapeuttien yhdistys RTY, pj.)
  • free lance -toimittaja Marja Samuli (Kodin Kuvalehti, Kotivinkki)
  • pt-hankintajohtaja Jari Simolin (Inex Partners Oy)
  • päällikkö Kari Venäläinen (Tekes, Sapuska-ohjelma)
  • kokki Aki Wahlman (Foody Allen Oy)
  • toimialapäällikkö Elisa Piesala (Elintarviketeollisuusliitto ry)