Ikimuistoiset lastenkutsut eivät vaadi ihmeitä – katso kolme varmaa vinkkiä

Synttärijuhlat ovat monelle lapselle vuoden kohokohta, joita suunnitellaan pitkään ja hartaasti. Juhlatarjottavista ei kannata kuitenkaan ottaa turhaa stressiä. Kun helposti leivottaviin klassikkoherkkuihin yhdistää jännittävät muodot ja hauskat värit, on pienten juhlavieraiden suosio taattu. Osallistava teema on lastenkutsujen trendeistä nousevin – nyt ei pelkästään leikitä vaan myös leivotaan!

 

 

1. Yhdistä kattaus ja tarjottavat hauskalla teemalla

Lapset rakastavat naamiaisia ja tuttuja hahmoja, joten eläinteemaiset synttärit tai vauhdikkaat viidakkojuhlat ihastuttavat varmasti pieniä juhlijoita. Täytekakku syntyy helposti ja muuntuu kuorrutteilla ja koristeilla teemaan sopivaksi juhlapöydän päätähdeksi.

– Lastenkutsuilla ruoalla saa vähän leikitellä. Vanhempien ei kuitenkaan tarvitse olla huikeisiin sokerimassakoristeluihin yltäviä kondiittoreja. Tavallinen sokerikakkupohja muuttuu vaikka pehmeäksi nallekarhuksi, kun päälle taiteilee marsipaanista tai vaahdotetusta suklaakermasta turkin ja silmiksi ja nenäksi asettaa lakunapit, Laura Järvinen Helsingin Myllystä vinkkaa.

Panosta myös teeman mukaiseen koristeluun ja keksi juhliin hauskoja, teeman mukaisia leikkejä tai kisoja. Juhlan teema voi rakentua myös sen pitopaikan ympärille. Pakkaa tarjottavat kasseihin ja järjestä kesäiset lastenjuhlat esimerkiksi puistossa.

 

2. Tarjoile tutut suosikkileivonnaiset uudella tavalla

Lastenkutsuilla juhlapöydästä katoavat usein ensimmäisenä ikisuosikit, kuten mehevät mokkapalat, täytekakku ja perinteinen pulla. Lapset syövät tunnetusti myös “silmillään”, joten tuttujen makujen tarjoaminen jännittävissä muodoissa saa varmasti aikaiseksi kuhinaa pöydän ympärille.

– Perinteisistä mokkapaloista voi tehdä valittuun teemaan sopivan muotoisia painamalla ne pelliltä erilaisilla muoteilla. Myös kakkutikkareiden muotoon tehdyt suklaiset suupalat ovat varma hitti.

Muffinit tai korvapuustit saa kasattua huikeiksi herkkutorneiksi ja pienempiä suupaloja, kuten kakkutikkareita tai hedelmistä koottuja herkkuvartaita voi dippailla suklaakastikkeessa. Patongin paloista voi muodostaa luikertelevan käärmeen koristamaan viidakkosynttäreiden juhlapöytää.

3. Yhteistä puuhaa synttäreille – lapset rakastavat leipomista

Lapset tunnetusti rakastavat leipomista, joten jos juhlatilaa on käytössä tarpeeksi, teemaksi sopii myös leikkimielinen ”huippuleipoja-kisa”. Maailmalla järjestetään jo vauhdikkaita televisiosta tuttua formaattia mukailevia Junior Huippukokki -teemasynttäreitä, joissa keskiössä on yhdessä tekeminen – ja tietysti lopputuloksesta nauttiminen.

– Kannattaa kokeilla leivontasynttäreille helppoja, valmiita leivonta-aineksia, joiden avulla vanhempi pääsee hieman vähemmällä sotkulla ja lapsi saa onnistumisen elämyksiä sekoittamisesta ja kuorruttamisesta, Laura Järvinen Helsingin Myllystä kehottaa.

Lapsille voi myös antaa myös valmiiksi leivottuja muffineja ja sokerikakkupaloja, jotka tuunataan yhdessä mieleiseksi kermalla, kuorrutteella ja erilaisilla koristeilla.

 

Tikkukakut eli cakepopsit

Pohja:
4 munaa
2 dl sokeria
2 dl Myllärin Leivontakarkeita Vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
50 g voisulaa
1 dl maitoa
100 g tuorejuustoa
200 g suklaata
nonparelleja, suklaarouhetta

1. Vispaa munat ja sokeri, sekoita joukkoon varovasti vehnäjauho-leivinjauheseos ja lopuksi maito ja voisula.
2. Levitä pellille leivinpaperin päälle ja paista 225 °C:ssa noin 12 minuuttia.
3. Murenna kypsä kakku kulhoon, lisää 100 g tuorejuustoa ja sekoita tasaiseksi. Pyörittele taikina tasakokoisiksi palloiksi (taikinasta tulee noin 25 palloa) ja laita jääkaappiin.
4. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Kasta tikun pää suklaaseen ja työnnä tikku kakkupalloon. Kasta sitten kakkupallo suklaaseen ja koristele nonparelleilla tai suklaarouheella.
5. Säilytä valmiit tikkukakut jääkaapissa ennen tarjoilua.

 

Lisätietoja:

Laura Järvinen
tuotepäällikkö
laura.jarvinen@helsinginmylly.fi
www.myllarin.fi

Helsingin Mylly Oy on suomalainen perheyritys, joka valmistaa erilaisia viljatuotteita niin kuluttajille, suurkeittiöille kuin teollisuudelle. Yritys on Suomen suurin kotimaisen luomuviljan jalostaja, merkittävä viljatuotteiden viejä sekä yksi Euroopan suurimmista luomukaurahiutaleiden valmistajista ja luomukauran viejistä. Helsingin Myllyn tuotantolaitokset ovat Järvenpäässä, Vaasassa ja Närpiössä. Helsingin Myllyn tunnetuimpia tuotemerkkejä ovat Myllärin, Myllärin Luomu ja Mylly-Matti. Helsingin Mylly -konsernin liikevaihto vuonna 2014 oli 40 M€.