Helsingin Myllyn Vaasan tuotantoyksikön energia omasta biovoimalaitoksesta

Helsingin Mylly – Suomen suurin luomuviljan jalostaja

Helsingin Mylly Oy on perinteikäs perheyritys, jonka juuret juontavat 1600-luvulle.

Se on yksi Suomen merkittävimmistä viljanjalostajista. Toiminnan kulmakivinä ovat vankka mylläriperinne, puhtaat, aidot raaka-aineet sekä luja ammattitaito. Helsingin Myllyn perusraaka-aineena on lähellä kasvatettu, suomalainen vilja, josta valmistetaan jauhoja, jauhosekoituksia, hiutaleita ja suurimoita niin koti- ja suurtalouksien kuin leipomoiden käyttöön.

Helsingin Mylly on luomun edelläkävijä Suomessa. Se aloitti luomutuotannon 1990 -luvun alussa. Yritys on tällä hetkellä Suomen suurin luomuviljan jalostaja ja merkittävä luomuviljatuotteiden viejä.

Ympäristö ja vastuullisuus

Vastuullisuus on yksi Helsingin Myllyn arvoista. Se panostaa kaikessa toiminnassaan ympäristöystävällisyyteen; esimerkiksi yritys käyttää energialähteenä pelkästään vihreää sähköä ja on vähentänyt pakkausmuovin määrää.

Helsingin Mylly on lisännyt myös huomattavasti luomuviljan käyttöä ja näin osaltaan edistänyt merkittävästi Suomen luomuviljelyn kasvua. Nykyään Euroopan luomukaurasta kasvatetaan arviolta noin 30 % Suomessa. Viljelyalan kokoa kasvattaa eniten luomutuotteiden vienti, jossa Helsingin Myllyllä on merkittävä rooli.

Vaasan uusi biovoimalaitos – ei fossiilisille polttoaineille

Helsingin Mylly on ottanut merkittävän askeleen kohti vastuullisempaa ja ympäristöystävällisempää tuotantoa. Vaasan tuotantoyksikköön on rakennettu biovoimalaitos, joka tuottaa koko yksikön tarvitseman energian uusiutuvasta lähteestä eli polttamalla kauran kuorinnassa syntyvää kaurankuorta.

Hiutaleiden valmistuksessa vilja lämpökäsitellään, minkä takia se vaatii erittäin paljon energiaa. Biovoimalaitos toimii kuten hakepolttolaitos eli energiaa tuotetaan polttamalla uusiutuvaa raaka-ainetta. Vaasassa se on tuotannon raaka-aineena käytettävästä kaurasta ylijäävä kaurankuori, joka ei kelpaa elintarvikkeeksi. Koska polttoaine saadaan nyt tuotannon sivutuotteena, sitä ei myöskään tarvitse kuljettaa myllylle erikseen.

Uuden biovoimalaitoksen ansiosta Vaasan tuotantoyksikkö toimii täysin uusiutuvalla energialla eikä käytä fossiilisia polttoaineita enää lainkaan. Näin säästyy noin neljännesmiljoonaa litraa polttoöljyä vuodessa.

Tulevaisuudessa kaurankuoren lisäksi energiantuotannossa voidaan hyödyntää esimerkiksi olkia, rikkakasvin siemeniä ja surkastuneita jyviä.

Helsingin Mylly Oy pähkinänkuoressa

Suomi
Liikevaihto 32 M€
Henkilöstö 48
Toimipisteet Järvenpää
Vaasa

Tuotemerkit Myllärin, Myllärin Luomu, Mylly-Matti sekä Helsinki Mills Ltd

Viro
AS Balti Veski

Yhteystiedot

Helsingin Mylly Oy
Puurtajankatu 34,
04440 Järvenpää

Toimitusjohtaja Miska Kuusela
p. 040 820 1943
miska.kuusela@helsinginmylly.fi

Tuotantopäällikkö Ville Mäki
p. 050 343 1977
ville.maki@helsinginmylly.fi

Markkinointijohtaja Riitta Salenius-Mela
p. 040 500 9841
riitta.salenius-mela@helsinginmylly.fi