Gluteenittomia uutuuksia Mylläriltä kotimaisesta kaurasta

Gluteenitonta, kotimaista ja täysjyvää – valmistettuna lähellä viljellystä suomalaisesta puhdaskaurasta. Myllärin uudet gluteenittomat kauratuotteet, Kauralese, Iso Kaurahiutale ja Kaurajauho, ovat loistavia valintoja niin terveellisyyden kuin maun puolesta. Runsaskuituiset, monikäyttöiset puhdaskauratuotteet sopivat niin ruoanlaittoon kuin leivontaan.

Myllärin uutuustuotteet valmistetaan Helsingin Myllyn Vaasan tehtaalla, jonka uusi kauralinja mahdollistaa gluteenittomien tuotteiden valmistuksen. Lähellä tuotettu puhdaskaura jalostetaan ympäristöystävällisesti, 100 % ilman fossiilisia polttoaineita.

 

Terveellistä, monipuolista ja herkullista

Gluteeniton puhdaskaura sopii gluteenitonta ruokavaliota noudattavalle. Keliaakikkojen ohella yhä useampi terveystietoinen kuluttaja valitsee gluteenittomia tuotteita hyvän olon vuoksi.

Täysjyväkaura on paitsi hyvä energianlähde, sisältää se myös runsaasti kuitua, proteiinia sekä useita vitamiineja ja kivennäisaineita. Lisäksi kaurassa on liukoista beetaglukaania, joka auttaa alentamaan kolesterolia. Gluteenitonta ruokavaliota noudattavalle uutuudet tuovatkin kaivatun kuitulisän: Myllärin gluteenittomien kauratuotteiden kuitupitoisuus on jopa 11–14 %. Myllärin gluteeniton kauralese ja iso kaurahiutale ovat sydänmerkkituotteita.

– Kaurahiutaleista ja -leseistä syntyy samettinen, vatsaa hellivä puuro. Niitä voi käyttää myös suolaiseen ja makeaan leivontaan, kuten kaurakekseihin tai vaikkapa pizzapohjaan. Gluteeniton kauralese on erinomainen kuitulisä jogurttiin tai smoothieen. Kaurajauhot sopivat muun muassa gluteenittomien piirakkapohjien tai kauravohveleiden valmistukseen, luettelee Helsingin Myllyn tuotepäällikkö Laura Matilainen.

Myllärin gluteeniton kauralese on ainutlaatuinen uutuus Suomen markkinoilla. Kaikki Myllärin gluteenittomat kauratuotteet ovat kotimaisia, koko perheen kukkarolle sopivia. Tuotteet löytyvät hyvin varusteltujen ruokakauppojen hyllyillä helmikuun alusta alkaen.

 

Myllärin Gluteeniton Kauralese 500 g
kuluttajahintasuositus n. 1,95 €/pussi, 3,90 €/kg

Myllärin Gluteeniton Kaurajauho 500 g
kuluttajahintasuositus n. 1,95 €/pussi, 3,90 €/kg

Myllärin Gluteeniton Iso Kaurahiutale 400 g
kuluttajahintasuositus n. 1,89 €/pussi, 4,73 €/kg

 

 

Lisätietoja tuotteesta:

Laura Matilainen
Tuotepäällikkö
Helsingin Mylly Oy
puh. +358 44 530 9444
laura.matilainen@helsinginmylly.fi

 

 

Helsingin Mylly Oy on suomalainen perheyritys, joka kehittää, valmistaa ja markkinoi erilaisia viljatuotteita niin kuluttajille, suurkeittiöille kuin teollisuudelle. Yritys on Suomen suurin kotimaisen luomuviljan jalostaja, merkittävä viljatuotteiden viejä. Helsingin Myllyn tuotantolaitokset ovat Järvenpäässä, Vaasassa ja Närpiössä. Tunnetuimpia tuotemerkkejämme ovat Myllärin, SUN ja Mylly-Matti. Helsingin Mylly -konsernin liikevaihto oli 40 M€ vuonna 2014.