Saksalainen Stollen-pulla

yli 60 min.
Vaikeustaso: Keskitaso

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva, sokeri ja suola. Lisää kardemumma ja alusta joukkoon vehnäjauhot. Kohota taikina lämpimässä paikassa liinan alla kaksinkertaiseksi.Vaivaa taikinaan vielä hasselpähkinärouhe, hyvin pestyn appelsiinin kuoriraastetta ja sulatettu voi.

 

Kohota taikina uudelleen. Kaulitse taikina noin sentin paksuiseksi levyksi. Levitä puolet kuivatuista hedelmistä toiselle puolelle levyä. Taita toinen puoli hedelmien päälle. Kaulitse levy uudelleen ja ripottele loput hedelmät koko taikinalevylle. Kääri taikina rullaksi. Nosta saumapuoli alaspäin leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja kohota lämpimässä paikassa liinan alla noin 20 minuuttia.

 

Voitele stollen voisulalla. Paista 200-asteisessa uunissa noin puoli tuntia välillä voisulalla sivellen. Siivilöi pinnalle tomusokeria. Säilytä folioon käärittynä jääkaapissa. Stollen säilyy hyvänä useamman viikon.

 

1 1/2 dl maitoa
25 g hiivaa
1/2 dl sokeria
1 tl kardemummaa
5 dl Myllärin Luomu Leivontakarkeita Vehnäjauhoja
1 dl hasselpähkinärouhetta
1 tl raastettua appelsiininkuoriraastetta
100 g voita
ripaus suolaa

Täyte:
100 g hedelmämixiä
100 g sukaatteja
50 g appelsiininkuoripaloja

Voiteluun: 
100 g voita

 

Tulosta resepti

Reseptissä käytetyt tuotteet

Kokeile myös näitä reseptejä

 
resepti
Paella ohrasta ja sahrami-aioli
resepti
Gluteeniton vispipuuro
resepti
Kuningatartuorepuuro
välimeren uunivuoka
resepti
Välimeren uunivuoka (gluteeniton)
resepti
Kaurainen mangomajoneesi
gluteeniton lohipiiras
resepti
Graavilohipiiras (gluteeniton)
joululimppu
resepti
Gluteeniton joululimppu
hedelmäkakku gluteeniton
resepti
Myllärin gluteeniton hedelmäkakku
gluteenittomat piparkakut
resepti
Gluteenittomat piparkakut
resepti
Myllärin joulupiparkakut
resepti
Hedelmäinen kookoskerma-ohrapuuro
resepti
Myllärin luomuletut
Näytä lisää reseptejä