Saksalainen Stollen-pulla

yli 60 min.
Vaikeustaso: Keskitaso

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva, sokeri ja suola. Lisää kardemumma ja alusta joukkoon vehnäjauhot. Kohota taikina lämpimässä paikassa liinan alla kaksinkertaiseksi.Vaivaa taikinaan vielä hasselpähkinärouhe, hyvin pestyn appelsiinin kuoriraastetta ja sulatettu voi.

 

Kohota taikina uudelleen. Kaulitse taikina noin sentin paksuiseksi levyksi. Levitä puolet kuivatuista hedelmistä toiselle puolelle levyä. Taita toinen puoli hedelmien päälle. Kaulitse levy uudelleen ja ripottele loput hedelmät koko taikinalevylle. Kääri taikina rullaksi. Nosta saumapuoli alaspäin leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja kohota lämpimässä paikassa liinan alla noin 20 minuuttia.

 

Voitele stollen voisulalla. Paista 200-asteisessa uunissa noin puoli tuntia välillä voisulalla sivellen. Siivilöi pinnalle tomusokeria. Säilytä folioon käärittynä jääkaapissa. Stollen säilyy hyvänä useamman viikon.

 

1 1/2 dl maitoa
25 g hiivaa
1/2 dl sokeria
1 tl kardemummaa
5 dl Myllärin Luomu Leivontakarkeita Vehnäjauhoja
1 dl hasselpähkinärouhetta
1 tl raastettua appelsiininkuoriraastetta
100 g voita
ripaus suolaa

Täyte:
100 g hedelmämixiä
100 g sukaatteja
50 g appelsiininkuoripaloja

Voiteluun: 
100 g voita

 

Katso kaikki reseptit
Tulosta resepti

Reseptissä käytetyt tuotteet

Kokeile myös näitä reseptejä

 
resepti
Gluteenittomat kauramunkit
resepti
Mansikkainen kaurasmoothie
resepti
Myllärin raparperipaistos
resepti
Gluteenittomat kauramunkit
resepti
Myllärin hedelmäinen tuorepuuro (vegaaninen)
resepti
Suklainen appelsiinimalja
Gluteenittomat Wilhelmiina-keksit
resepti
Wilhelmiina-keksit (gluteeniton)
gluteeniton suklaacookie
resepti
Gluteenittomat suklaahippucookiet
resepti
Raikas vihersmoothie
mokkapalat
resepti
Mokkapalat (gluteeniton)
resepti
Gluteeniton vispipuuro
hedelmäkakku gluteeniton
resepti
Myllärin gluteeniton hedelmäkakku
Näytä lisää reseptejä