Omenapuuro ja pihlajanmarjakiisseli

15 min.
Vaikeustaso: Helppo

Aloita resepti hunajapaahdettujen kaurahiutaleiden valmistamisella. Sulata voi pannulla, lisää sekaan kaurahiutaleet ja anna voin imeytyä hiutaleisiin. Lisää hunaja ja paista sekoittaen samalla, kunnes hiutaleet saavat kauniisti väriä. Kumoa kaurahiutaleet leivinpaperin päälle jäähtymään.

Valmista seuraavaksi kiisseli. Laita kattilaan vesi ja pihlajanmarjat ja keitä, kunnes marjat pehmenevät. Purista marjat siivilän läpi. Mausta puristettu mehu sokerilla ja kuumenna kiehuvaksi. Sekoita erillisessä astiassa perunajauhot hyvin pieneen määrään vettä, ja kaada jauhoseos kattilaan samanaikaisesti vispilällä sekoittaen. Anna kiehahtaa ja ota kattila liedeltä. Jäähdytä kiisseli.

Aloita omenapuuron valmistus mittaamalla kaurahiutaleet ja neste kattilaan. Anna puuron kiehahtaa hiljalleen. Kun puuro on lähes valmista, lisää sekaan omenakuutiot ja anna puuron muhia vielä hetki kannen alla. Tarjoa puuro pihlajanmarjakiisselin ja paahdettujen kaurahiutaleiden kanssa.

 

Reseptilähde: Tuulikummun keittiössä -blogi

 

Hunajapaahdetut kaurahiutaleet
1 dl Myllärin Luomu Isoja Täysjyväkaurahiutaleita
2 rkl hunajaa
nokare voita

Pihlajanmarjakiisseli
4 dl pihlajanmarjoja
1 l vettä
1 dl sokeria
3 rkl perunajauhoja

Omenakaurapuuro 
5 dl Myllärin Luomu Isoja Täysjyväkaurahiutaleita
1 l maitoa tai vettä
2 omenaa kuutioina
suolaa
Tulosta resepti

Reseptissä käytetyt tuotteet

Kokeile myös näitä reseptejä

 
resepti
Jouluiset kaurakeksit (gluteeniton)
resepti
Appelsiinipiirakka Myllärin tapaan
resepti
Raparperi-murupiirakka
gluteenittomat letut
resepti
Gluteenittomat letut ja vaniljainen mansikkahillo
gluteenittomat piparkakut
resepti
Gluteenittomat piparkakut
omenapiiras
resepti
Kuohkea omenapiiras (gluteeniton)
resepti
Pehmeä kauralesepuuro
resepti
Mannasuurimosämpylät
resepti
Myllärin helppo tuorepuuro
resepti
Myllärin suosikkisuppilovahveropiirakka
resepti
Myllärin mannalastut
resepti
Myllärin Paratiisi Mysli -sämpylät
Näytä lisää reseptejä