Omenapuuro ja pihlajanmarjakiisseli

15 min.
Vaikeustaso: Helppo

Aloita resepti hunajapaahdettujen kaurahiutaleiden valmistamisella. Sulata voi pannulla, lisää sekaan kaurahiutaleet ja anna voin imeytyä hiutaleisiin. Lisää hunaja ja paista sekoittaen samalla, kunnes hiutaleet saavat kauniisti väriä. Kumoa kaurahiutaleet leivinpaperin päälle jäähtymään.

Valmista seuraavaksi kiisseli. Laita kattilaan vesi ja pihlajanmarjat ja keitä, kunnes marjat pehmenevät. Purista marjat siivilän läpi. Mausta puristettu mehu sokerilla ja kuumenna kiehuvaksi. Sekoita erillisessä astiassa perunajauhot hyvin pieneen määrään vettä, ja kaada jauhoseos kattilaan samanaikaisesti vispilällä sekoittaen. Anna kiehahtaa ja ota kattila liedeltä. Jäähdytä kiisseli.

Aloita omenapuuron valmistus mittaamalla kaurahiutaleet ja neste kattilaan. Anna puuron kiehahtaa hiljalleen. Kun puuro on lähes valmista, lisää sekaan omenakuutiot ja anna puuron muhia vielä hetki kannen alla. Tarjoa puuro pihlajanmarjakiisselin ja paahdettujen kaurahiutaleiden kanssa.

 

Reseptilähde: Tuulikummun keittiössä -blogi

 

Hunajapaahdetut kaurahiutaleet
1 dlMyllärin Luomu Isoja Täysjyväkaurahiutaleita
2 rklhunajaa
nokare voita

Pihlajanmarjakiisseli
4 dlpihlajanmarjoja
1 lvettä
1 dlsokeria
3 rklperunajauhoja

Omenakaurapuuro 
5 dlMyllärin Luomu Isoja Täysjyväkaurahiutaleita
1 lmaitoa tai vettä
2omenaa kuutioina
suolaa
Tulosta resepti

Reseptissä käytetyt tuotteet

Kokeile myös näitä reseptejä

 
resepti
Gluteenittomat parmankinkkumuffinit
resepti
Whoopies
resepti
Kaneliset kaura-banaanikräkkerit
gluteeniton lehtikaalikauratto annos lautasella
resepti
Lehtikaalikauratto (gluteeniton)
resepti
Gluteenittomat parmankinkkumuffinit
resepti
Pizzat grillissä
resepti
Myllärin maukkaampi kääretorttu
resepti
Raparperikeikauskakku
resepti
Paella kaurarouheesta (gluteeniton)
resepti
Kotileipurin Kaurapalat (gluteeniton)
resepti
Kaurarouhe-kylmäsavulohisalaatti (gluteeniton)
resepti
Kasvisohratto
Näytä lisää reseptejä