hedelmäkakku gluteeniton

Myllärin gluteeniton hedelmäkakku

yli 60 min.
Vaikeustaso: Keskitaso

Hedelmäkakku sopii erityisesti joulupöytään. Voit käyttää kuivattua hedelmäsekoitusta tai pieneksi kuutioituja kuivattuja viikunoita.

 

Valmistusohje

Vaahdota huoneenlämpöinen voi tai margariini ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kuivatut hedelmät. Mausta taikina rommiaromilla. Lisää lopuksi kuohukerma ja sekoita taikina tasaiseksi.

Kaada taikina voideltuun ja kauraleseillä jauhotettuun matalaan kahvikakkuvuokaan. Paista 150-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia.

Anna kakun jäähtyä rauhassa vuoassa ennen kumoamista.
Huom! Gluteeniton kakku murenee herkästi, joten kunnollinen jäähdyttäminen on tärkeää. Kakun voi myös kostuttaa rommilla tai esim. appelsiinimehulla ja antaa tasaantua jääkaapissa muovilla peitettynä ennen vuoasta kumoamista. Kakku kannattaa myös paistaa mahdollisimman matalassa vuoassa.

Vinkki! Jos haluat voimakkaamman rommin maun, sekoita rommiaromi kuivahedelmiin ja anna maustua yön yli jääkaapissa.

150 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
3 kananmunaa
3 dl Myllärin Gluteenitonta Kaurajauhoa
2 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
100 g kuivattuja hedelmiä
1 tl vaniljasokeria
1 rkl rommiaromia tai maun mukaan
2 dl kuohukermaa
Vuokaan:
voita tai margariinia
Myllärin Gluteenittomia Kauraleseitä
hedelmäkakku gluteeniton
Katso kaikki reseptit
Tulosta resepti

Kokeile myös näitä reseptejä

 
resepti
Myllärin marjaisa juustokakku
resepti
Maukas piirakka kaurarouhepohjalla (gluteeniton)
resepti
Myllärin Rukiinen Mustikkapiirakka
resepti
Myllärin marjaisa juustokakku
focaccia
resepti
Gluteeniton focaccia
Annos lime-inkivääririsottoa
resepti
Inkivääri-limerisotto kaurarouheesta
resepti
Voileipäkakku (gluteeniton)
resepti
Gluteenittomat mysli-kaurapalat
resepti
Myllärin mantelitäytteiset pikkupullat
resepti
Munkkirinkilät
resepti
Gluteenittomat kauramunkit
resepti
Myllärin hedelmäinen tuorepuuro (vegaaninen)
Näytä lisää reseptejä