hedelmäkakku gluteeniton

Myllärin gluteeniton hedelmäkakku

yli 60 min.
Vaikeustaso: Keskitaso

Hedelmäkakku sopii erityisesti joulupöytään. Voit käyttää kuivattua hedelmäsekoitusta tai pieneksi kuutioituja kuivattuja viikunoita.

 

Valmistusohje

Vaahdota huoneenlämpöinen voi tai margariini ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kuivatut hedelmät. Mausta taikina rommiaromilla. Lisää lopuksi kuohukerma ja sekoita taikina tasaiseksi.

Kaada taikina voideltuun ja kauraleseillä jauhotettuun matalaan kahvikakkuvuokaan. Paista 150-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia.

Anna kakun jäähtyä rauhassa vuoassa ennen kumoamista.

 

Vinkki! Jos haluat voimakkaamman rommin maun, sekoita rommiaromi kuivahedelmiin ja anna maustua yön yli jääkaapissa.

150 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
3 kananmunaa
3 dl Myllärin Gluteenitonta Kaurajauhoa
2 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
100 g kuivattuja hedelmiä
1 tl vaniljasokeria
1 rkl rommiaromia tai maun mukaan
2 dl kuohukermaa
Vuokaan:
voita tai margariinia
Myllärin Gluteenittomia Kauraleseitä
hedelmäkakku gluteeniton
Tulosta resepti

Kokeile myös näitä reseptejä

 
resepti
Pullaisat persikka-rahkapiirakat
resepti
Joulutähdet
vegaaninen kaurakokkeli
resepti
Vegaaninen kaura-kikhernekokkeli
täytetyt kesäkurpitsat uunivuoassa
resepti
Myllärin täytetyt kesäkurpitsat (gluteeniton)
mokkapalat
resepti
Mokkapalat (gluteeniton)
gluteenittomat letut
resepti
Gluteenittomat letut ja vaniljainen mansikkahillo
gluteenittomat piparkakut
resepti
Gluteenittomat piparkakut
omenapiiras
resepti
Kuohkea omenapiiras (gluteeniton)
lesepuuro annos lautasella mustikoita päällä
resepti
Pehmeä kaurainen lesepuuro
resepti
Mannasuurimosämpylät
resepti
Myllärin helppo tuorepuuro
resepti
Myllärin suosikkisuppilovahveropiirakka
Näytä lisää reseptejä