hedelmäkakku gluteeniton

Myllärin gluteeniton hedelmäkakku

yli 60 min.
Vaikeustaso: Keskitaso

Hedelmäkakku sopii erityisesti joulupöytään. Voit käyttää kuivattua hedelmäsekoitusta tai pieneksi kuutioituja kuivattuja viikunoita.

 

Valmistusohje

Vaahdota huoneenlämpöinen voi tai margariini ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kuivatut hedelmät. Mausta taikina rommiaromilla. Lisää lopuksi kuohukerma ja sekoita taikina tasaiseksi.

Kaada taikina voideltuun ja kauraleseillä jauhotettuun matalaan kahvikakkuvuokaan. Paista 150-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia.

Anna kakun jäähtyä rauhassa vuoassa ennen kumoamista.
Huom! Gluteeniton kakku murenee herkästi, joten kunnollinen jäähdyttäminen on tärkeää. Kakun voi myös kostuttaa rommilla tai esim. appelsiinimehulla ja antaa tasaantua jääkaapissa muovilla peitettynä ennen vuoasta kumoamista. Kakku kannattaa myös paistaa mahdollisimman matalassa vuoassa.

Vinkki! Jos haluat voimakkaamman rommin maun, sekoita rommiaromi kuivahedelmiin ja anna maustua yön yli jääkaapissa.

150 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
3 kananmunaa
3 dl Myllärin Gluteenitonta Kaurajauhoa
2 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
100 g kuivattuja hedelmiä
1 tl vaniljasokeria
1 rkl rommiaromia tai maun mukaan
2 dl kuohukermaa
Vuokaan:
voita tai margariinia
Myllärin Gluteenittomia Kauraleseitä
hedelmäkakku gluteeniton
Tulosta resepti

Kokeile myös näitä reseptejä

 
resepti
Myllärin Tuliaisleipä
resepti
Gluteenittomat pikkuleivät
resepti
Gluteeniton vispipuuro
välimeren uunivuoka
resepti
Välimeren uunivuoka (gluteeniton)
resepti
Kaurainen mangomajoneesi
gluteeniton lohipiiras
resepti
Graavilohipiiras (gluteeniton)
joululimppu
resepti
Gluteeniton joululimppu
gluteenittomat piparkakut
resepti
Gluteenittomat piparkakut
resepti
Myllärin joulupiparkakut
resepti
Hedelmäinen kookoskerma-ohrapuuro
resepti
Myllärin luomuletut
omenainen kaurasämpylä
resepti
Myllärin omenainen kaurasämpylä (gluteeniton)
Näytä lisää reseptejä