Mustaherukka-vaniljapiirakka

yli 60 min.
Vaikeustaso: Keskitaso

Pohja:
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi, lisää vehnäjauhot ja kauraleseet sekä keltuaiset. Sekoita tasaiseksi ja anna levätä vähän aikaa jääkaapissa.

Vaniljakiisseli:
Sekoita ainekset kattilassa ja kuumenna kiehumispisteeseen koko ajan sekoittaen.

Päällys:
Kuumenna kerma ja fariinisokeri kiehumispisteeseen ja keitä hiljalleen noin 3 minuuttia, siirrä kattila liedeltä, lisää voi ja hiutaleet ja sekoita.

Painele pohjataikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille, peitä leivinpaperilla ja laita paino päälle (herneitä, merisuolaa, kuulia). Paista 200 °C, 10 minuuttia. Levitä vaniljakiisseli paistetulle pohjalle, sitten mustaherukat ja lopuksi päällys. Paista vielä 200 °C noin 20 minuuttia.

 

 
150 g voita tai margariinia
1 dl tomusokeria
2 dl Myllärin Luomu Leivontakarkeita Vehnäjauhoja
0,5 dl Myllärin Luomu Kaurahiutaleita
2 munankeltuaista

Vaniljakiisseli:
1,5 dl kermaa
3 dl kevytmaitoa
2 kananmunaa
1 rkl perunajauhoja
2 tl vaniljasokeria

Päällinen:
200 g mustaherukoita
2,5 dl kuohukermaa
1,5 dl fariinisokeria
25 g voita
1,5 dl Myllärin Luomu Kaurahiutaleita
 
Katso kaikki reseptit
Tulosta resepti

Kokeile myös näitä reseptejä

 
resepti
Myllärin maukkaampi kääretorttu
resepti
Myllärin marjaisa juustokakku
resepti
Viljaiset jenkkipannukakut
resepti
Raikas vihersmoothie
resepti
Gluteeniton kääretorttu
rocky road päällysteiset mokkapalat ja vaahtokarkkeja sekä mysliä pinkillä alustalla
resepti
Myllärin Mokkapalat
mokkapalat
resepti
Mokkapalat (gluteeniton)
resepti
Myllärin hedelmäinen tuorepuuro (vegaaninen)
resepti
Fruity-välipalapatukat
resepti
Myllärin tikkukakut eli cake pops
resepti
Viljaiset jenkkipannukakut
omenapiiras
resepti
Kuohkea omenapiiras (gluteeniton)
Näytä lisää reseptejä