Mustaherukka-vaniljapiirakka

yli 60 min.
Vaikeustaso: Keskitaso

Pohja:
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi, lisää vehnäjauhot ja kauraleseet sekä keltuaiset. Sekoita tasaiseksi ja anna levätä vähän aikaa jääkaapissa.

Vaniljakiisseli:
Sekoita ainekset kattilassa ja kuumenna kiehumispisteeseen koko ajan sekoittaen.

Päällys:
Kuumenna kerma ja fariinisokeri kiehumispisteeseen ja keitä hiljalleen noin 3 minuuttia, siirrä kattila liedeltä, lisää voi ja hiutaleet ja sekoita.

Painele pohjataikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille, peitä leivinpaperilla ja laita paino päälle (herneitä, merisuolaa, kuulia). Paista 200 °C, 10 minuuttia. Levitä vaniljakiisseli paistetulle pohjalle, sitten mustaherukat ja lopuksi päällys. Paista vielä 200 °C noin 20 minuuttia.

 

 
150 g voita tai margariinia
1 dl tomusokeria
2 dl Myllärin Luomu Leivontakarkeita Vehnäjauhoja
0,5 dl Myllärin Luomu Kaurahiutaleita
2 munankeltuaista

Vaniljakiisseli:
1,5 dl kermaa
3 dl kevytmaitoa
2 kananmunaa
1 rkl perunajauhoja
2 tl vaniljasokeria

Päällinen:
200 g mustaherukoita
2,5 dl kuohukermaa
1,5 dl fariinisokeria
25 g voita
1,5 dl Myllärin Luomu Kaurahiutaleita
 
Katso kaikki reseptit
Tulosta resepti

Kokeile myös näitä reseptejä

 
resepti
Treat Pops
resepti
Omenapuuro ja pihlajanmarjakiisseli
resepti
Saksalainen Stollen-pulla
omenapiiras
resepti
Kuohkea omenapiiras (gluteeniton)
resepti
Myllärin maukkaampi kääretorttu
resepti
Omena-kauratäytepulla
rocky road päällysteiset mokkapalat ja vaahtokarkkeja sekä mysliä pinkillä alustalla
resepti
Myllärin Mokkapalat
resepti
Ruistosca mustikkapiiras
resepti
Minttusuklaa-raakakakku
gluteenittomat letut
resepti
Gluteenittomat letut ja vaniljainen mansikkahillo
resepti
Myllärin luomuletut
resepti
Myllärin marjaisa juustokakku
Näytä lisää reseptejä