Mannasuurimosämpylät

yli 60 min.
Vaikeustaso: Keskitaso

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää loput aineet ja sekoita hyvin. Taikina on tässä vaiheessa aika löysä, mutta tulee paksummaksi, kun mannasuurimot turpoavat. Peitä taikinan kulho muovilla tai liinalla ja anna levätä noin 1 tunti. Muotoile kohonnut taikina tangoiksi hyvin jauhotetulla pöydällä, leikkaa paloiksi, painele leikkauspinnat mannasuurimoihin, laita väljästi leivinpaperin päälle pellille, peitä muovilla tai liinalla ja anna kohota noin 30 minuuttia. Paisto 240 °C noin 20 minuuttia. Kostuta sämpylät sumutepullolla paiston alussa. Tarjoile sämpylät hunajan kanssa.

5 dl vettä
½ palaa hiivaa
1 rkl siirappia (tai hunajaa)
5 dl Myllärin Luomu Mannasuurimoita
4 dl Myllärin Ruisleipäainesta
Katso kaikki reseptit
Tulosta resepti

Kokeile myös näitä reseptejä

 
resepti
Myllärin hurjan viljaiset luomusämpylät
resepti
Porkkana-paprika-lesekräkkerit
resepti
Ruis-porkkanasämpylät
resepti
Kauratäytteiset letut
resepti
Gluteenittomat sämpylät
resepti
Parmankinkkumuffinit (gluteeniton)
resepti
Leipätikut
resepti
Myllärin kaurasämpylät
resepti
Tomaatti-pestopiiras
resepti
Rukiiset teeleivät
resepti
Myllärin suosikkisuppilovahveropiirakka
punajuuri-vuohenjuustopiiras
resepti
Punajuuri-vuohenjuustopiiras (gluteeniton)
Näytä lisää reseptejä