Mannasuurimosämpylät

yli 60 min.
Vaikeustaso: Keskitaso

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää loput aineet ja sekoita hyvin. Taikina on tässä vaiheessa aika löysä, mutta tulee paksummaksi, kun mannasuurimot turpoavat. Peitä taikinan kulho muovilla tai liinalla ja anna levätä noin 1 tunti. Muotoile kohonnut taikina tangoiksi hyvin jauhotetulla pöydällä, leikkaa paloiksi, painele leikkauspinnat mannasuurimoihin, laita väljästi leivinpaperin päälle pellille, peitä muovilla tai liinalla ja anna kohota noin 30 minuuttia. Paisto 240 °C noin 20 minuuttia. Kostuta sämpylät sumutepullolla paiston alussa. Tarjoile sämpylät hunajan kanssa.

5 dl vettä
½ palaa hiivaa
1 rkl siirappia (tai hunajaa)
5 dl Myllärin Luomu Mannasuurimoita
4 dl Myllärin Ruisleipäainesta
Katso kaikki reseptit
Tulosta resepti

Kokeile myös näitä reseptejä

 
omenainen kaurasämpylä
resepti
Myllärin omenainen kaurasämpylä (gluteeniton)
gluteeniton lohipiiras
resepti
Graavilohipiiras (gluteeniton)
resepti
Myllärin ruispalat
omenainen kaurasämpylä
resepti
Myllärin omenainen kaurasämpylä (gluteeniton)
gluteenittomat letut
resepti
Gluteenittomat letut ja vaniljainen mansikkahillo
resepti
Focaccia
Nyhtösämpylät leivinpaperin päällä, pari palaa revitty irti. Valkosipulin kynsiä.
resepti
Juustoiset nyhtösämpylät
focaccia
resepti
Gluteeniton focaccia
resepti
Voileipäkakku (gluteeniton)
resepti
Gluteenittomat mysli-kaurapalat
resepti
Myllärin hurjan viljaiset luomusämpylät
resepti
Rouheiset luomusämpylät
Näytä lisää reseptejä