Kaura-kasvisgratiini

30 min.
Vaikeustaso: Helppo

Kaura-kasvisgratiini on maistuvaa sellaisenaan tai esimerkiksi paistetun lihan, kalan tai kanan seurana. Kasviksia voit vaihdella myös toisiin oman makusi mukaan.

 

Valmistusohje

Kuori ja paloittele porkkanat ja parsakaali. Paloittele herkkusienet viipaleiksi tai lohkoiksi ja paista öljyssä wokkipannulla, kunnes hieman pehmenevät. Lisää pannulle kasvikset ja ateria-aines sekä vesi. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia, lisää tarvittaessa vettä. Lisää pannulle ruokakerma ja anna kiehua vielä 5 minuuttia. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.

Kaada kypsä kaura-kasvisseos uunivuokaan ja ripottele pinnalle juustoraaste. Paista 225-250 asteisessa uunissa, kunnes pinta saa kauniin värin. Anna vielä paistoksen vetäytyä hieman ennen tarjoilua.

4 annosta
300 g parsakaalia, porkkanaa, kukkakaalia (tai valmista pakastekasvissekoitusta)
200 g herkkusieniä
2 rkl rypsiöljyä
1 pss Myllärin Tomaatti Kaura ateria-ainesta
6 – 7 ½ dl vettä
2,5 dl juustoista ruokakermaa
100 – 150 g juustoraastetta
(suolaa)
Katso kaikki reseptit
Tulosta resepti

Reseptissä käytetyt tuotteet

Kokeile myös näitä reseptejä

 
vegaaninen kaurakokkeli
resepti
Vegaaninen kaura-kikhernekokkeli
Annos lime-inkivääririsottoa
resepti
Inkivääri-limerisotto kaurarouheesta
resepti
Myllärin jyväisä mangosalaatti
resepti
Kaura-Jambalaya
resepti
Tomaattinen kaura-jauhelihapaistos
resepti
Tomaatti-kauraa, broileria ja yrttikasviksia
resepti
Intialainen kaura-kasvispata
resepti
Härkis-kaurapaistos
resepti
Tikka Masala-kauraa ja mausteisia lihapyöryköitä
resepti
Texmex-kaurasalaatti
resepti
Texmex-kaurapiiras
resepti
Texmex-kaurakeitto
Näytä lisää reseptejä