omenainen kaurasämpylä

Myllärin omenainen kaurasämpylä (gluteeniton)

yli 60 min.
Vaikeustaso: Keskitaso

Mehevä omenainen kaurasämpylä tuo maukasta vaihtelua gluteenittomaan leivontaan.

 

Valmistusohje

Kuutioi omenat ja sekoita esitaikinan ainekset, anna esitaikinan tekeytyä peitettynä 12 – 16 tuntia.

Sekoita hiiva taikinaan, lisää loput ainekset ja vaivaa taikinaksi. Anna kohota peitettynä noin 1 h ja leivo sämpylöiksi tai palaleiviksi. Pinnan koristeluun sopivat hyvin erilaiset siemenet tai Myllärin gluteeniton kauralese. Paista 230 C noin 15 min palaleipiä ja sämpylöitä noin 18 min.

Esitaikina:
5,5 dl vettä (lämmintä)
2,5 dl omenakuutioita
2 dl Myllärin Gluteenitonta Kaurarouhetta
3 dl Myllärin Gluteenitonta Kaurajauhoa
Lisäksi:
25 g hiivaa
4 dl Myllärin Gluteenitonta Kaurajauhoa
3 dl perunajauhoa
3 tl psylliumia
1,5 tl suolaa
1 rkl siirappia
2 rkl pellavansiemeniä
1/2 dl öljyä
omenainen kaurasämpylä
Katso kaikki reseptit
Tulosta resepti

Kokeile myös näitä reseptejä

 
gluteeniton lohipiiras
resepti
Graavilohipiiras (gluteeniton)
Gluteeniton kauracouscous
resepti
Myllärin kaurainen couscous (gluteeniton)
resepti
Ananasmuffinit (gluteeniton)
mokkapalat
resepti
Mokkapalat (gluteeniton)
resepti
Leipätikut
resepti
Myllärin kaurasämpylät
gluteeniton lehtikaalikauratto annos lautasella
resepti
Lehtikaalikauratto (gluteeniton)
Kaurafalafelit
resepti
Gluteenittomat kaurafalafelit
resepti
Rukiiset teeleivät
omenapiiras
resepti
Kuohkea omenapiiras (gluteeniton)
punajuuri-vuohenjuustopiiras
resepti
Punajuuri-vuohenjuustopiiras (gluteeniton)
resepti
Ruis-porkkanasämpylät
Näytä lisää reseptejä